Om oss

Vi som driver denne bloggen er Sissel Gran, terapeut og spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder og skribent, og Nora Skaug, frilans tekstforfatter, manusdoktor og oversetter. Når du ser dette bildet av oss i kommentarene til innleggene, betyr det at det er GRANSKAUG som har svart - altså en av oss.

OM BOKA


  
Verden er full av kvinner og menn som havner i hekta-relasjoner. Mange er på leting etter en ny partner, både de som er single og de som er utilfredse i sine parforhold, og når håpet om kjærlighet spirer i oss, er sjansen for kommunikasjonskluss og mistolkning stor. 

Hekta på et håp om kjærlighet er en rapport fra et ganske alminnelig, pinefullt hekt der uforutsigbarhet, utydelighet og glimt av lykke skaper en komplisert kobling mellom to individer. 

Vi er to som skriver denne boka, fra hvert vårt ståsted. 

Jeg, Sissel, er psykolog og mer enn alminnelig opptatt av kjærlighet. Jeg er også Noras venn. Jeg forstår etter hvert at hun har viklet seg inn i et forhold som ikke er bra for henne, et forhold som utvikler seg til et hekt, men jeg har ikke makt til å gripe inn, for Nora beskytter både seg selv og forholdet mot andres skepsis og tvil. 

Jeg, Nora, forteller om hektet mitt i dagboksform. 152 døgn med forvirring, endeløs jakt, grubling, juging og skam – og noen euforiske øyeblikk som holdt det hele i sjakk. Sånn er det å være hekta. Et rotterace. Repeterende, eventyrlig slitsomt – og dødsirriterende. Frank representerte håpet mitt. Han er en biperson i denne historien, og handlingen er lagt til et annet sted for å ivareta anonymiteten hans. 

Som leser får du del i Sissels betraktninger over dynamikken i dette romantiske hektet, tilstandens «symptomer», hvordan slike relasjoner oppstår og hvordan man kan hekte seg av. Vårt ønske er at denne presentasjonen av levd liv og psykologisk analyse vil være til nytte – for vennene og familiene til dem som blir hekta, for behandlere, for dem som søker en hjertenskjær og for alle som er blitt såret i kjærlighet.