Om oss

Vi som driver denne bloggen er Sissel Gran, terapeut og spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder og skribent, og Nora Skaug, frilans tekstforfatter, manusdoktor og oversetter. Når du ser dette bildet av oss i kommentarene til innleggene, betyr det at det er GRANSKAUG som har svart - altså en av oss.

torsdag 8. mai 2014

SAMTALEGRUPPER

Thea skrev 3. mai 2014 kl. 22.55, under innlegget HOVEDOPPGAVE OM HEKT:

Jeg lurte på om det var mulig å starte en samtalegruppe for oss som er eller har opplevd å være hekta? En gruppe som kunne møtes for eksempel 1 gang per måned (eller oftere?) og delt erfaringer, sorg, seiere, tips …? Er det noen her som syns det er intertessant eller kunne vært nyttig?

5 kommentarer:

 1. Hei, jeg vil gjerne være med på en sånn gruppe. Føler kanskje jeg har kommet et stykke på vei, MEN har hatt en stor sprekk i dag. Ny telling, dag 1 i morgen...Orker ikke å belaste de venninnene jeg har som har fulgt meg godt opp over lengre tid, som en fantastisk støtte for å holde meg "ren". Jeg har forsøkt å legge til kommentar her to ganger uten å lykkes..
  Jeg ble invitert til å være med på en familietilstelning av familien til ex'en, han jeg har vært hekta på i 6 år og gjorde det slutt med for 3. gang i nov. 2013. Jeg ville gå på dette, etter å grundig ha vurdert om det var kun for å se han igjen, eller om jeg genuint ønsket å delta i tilstelningen. Jeg tenkte først jeg ikke skulle dra for å spare han for at det kunne bli vanskelig, men så kjente jeg godt etter og kom frem til at når JEG ville dette for å vise respekt for familien, så skulle ikke det stoppe meg. Så selv om det utad ser ut som om jeg gjorde dette for å komme nær han igjen, så var jeg full av håp i dag, om at jeg ble med fordi jeg selv ville. Vi reiste sammen og satt ved siden av hverandre i flere timer. Vi datt rett inn i rollene fra jeg satte meg inn i bilen hans; tente på en røyk til han, stoppet og kjøpte vannflasker til begge, begge hentet ting til hverandre når vi spiste osv. Akkurat som om det ikke var slutt. Ingen rundt oss ville kunne se på oss at vi IKKE var sammen lenger (og flere av de som var der var temmelig perifere for oss). Som timene gikk, kjente jeg det ble vanskeligere og vanskeligere..og på vei hjem kjente jeg det rev og slet i meg. Jeg hadde så lyst til å ta på han, og jeg var egentlig bare back to square. Spurte om han hadde lagt planer for sommerferien..Han nevnte hva han hadde tenkt. Han spurte meg ikke tilbake. Jeg sa ikke noe. Satt bare ved siden av han og kjente at jeg IKKE skulle begynne å fortelle, overinformere, legge noe til rette som kunne tyde på at jeg bare lengtet etter at han skulle foreslå noe..for oss...for vi er IKKE sammen, og skal IKKE bli sammen igjen! Men han har samme magiske tiltrekningskraft på meg enda. Det skjærer i hjertet når jeg ser hvor ufattelig vakker han er! Kjenner det store og såre kuttet i hjertet mitt pumpe ut blod..what a Waste, så blodig urettferdig at jeg ikke får det som jeg vil! Der går vi og surrer på hver vår kant, alene. Jeg er langt fra å kunne interessere meg for andre menn, ser det ikke for meg. Har prøvd å date et par stykker..det faller bare rett igjennom, ser bare for meg han og lengter etter at det er han som skal vise meg interesse. Ett skritt frem og to tilbake. Jeg fattet et lite håp og lysglimt etter å ha lest boken HEKTA, om at jeg hadde forstått enkelte ting, men jeg føler meg som rusmisbruker som aldri kommer til å bli nykter, som det ikke er håp for. Føler meg mislykket og stusselig. Jeg kjemper imot følelsen av at alle disse årene med håp, anstrengelser og forsakelser har vært til ingen nytte. Strever med å prøve å tenke at uansett, så kan jeg ikke bli sittende igjen med en følelse av at dette har vært bortkastede år. JEG NEKTER!

  Ja, så en gruppe med medlemmer som kan forstå meg og støtte meg så jeg ikke sprekker igjen og igjen..det kunne kanskje vært nyttig og godt. Det er slitsomt å kjenne at andre ikke forstår hvor omfattende og vanskelig dette er for meg. Hilsen HD

  SvarSlett
 2. Jeg blir gjerne med på det. Hvordan får vi kontakt og hvodan går vi i gang? Hva synes Sissel om dette? Hilsen Hilde

  SvarSlett
 3. Jeg er med! Hvordan kommer vi i kontakt med hverandre?

  SvarSlett
 4. Ja, jeg er interessert!:)

  SvarSlett
 5. Kjære dere,

  Å sette i gang samtalegrupper er et kjempebra initiativ! For å utveksle mailadresser og telefonnummer kan dere skrive til oss på hektablogg@getmail.no, så skal vi videreformidle.

  Beste hilsen,
  Sissel & Nora

  SvarSlett