Om oss

Vi som driver denne bloggen er Sissel Gran, terapeut og spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder og skribent, og Nora Skaug, frilans tekstforfatter, manusdoktor og oversetter. Når du ser dette bildet av oss i kommentarene til innleggene, betyr det at det er GRANSKAUG som har svart - altså en av oss.

onsdag 29. desember 2010

ROMJULSKVALER

Anonym sa ...

Jeg vil rette en spesiell hilsen til deg/dere som tidvis føler at du/dere ute av hektet, men som på dager som vi står i akkurat nå ... fridager der familie og venner samles i varm forening og latter ... kjenner en gnagende følelse av savn til han eller henne som du endelig begynner å få litt på avstand. Kanskje har du det som meg, at du hverken kan eller vil fortelle noen om savnet, for de fleste tror jo at du for lengst er over kneika. Å si at du savner vedkommende nå vil være som å banne i kjerka: Motstridende, nedverdigende og uforståelig for de som vet hvor vondt du hadde det. Men det er dessverre på slike dager at man kjenner ensomheten størst! Det gjelder for mange som har blitt alene, enten relasjonen var bra eller dårlig mens den pågikk.

Julen er selve symbolet på kjærlighet, gavmildhet og varme, på familie, parforhold og lykke, og fjernsynskanalene bugner av søtladne kjærlighetsfilmer. De fleste er opptatt av sine nærmeste. Din nærmeste var kanskje han eller hun du var hektet til. Kanskje blir du fristet til å sende en sms eller kjøpe en liten symbolsk gave til hekteren. Kanskje blir følelsen av å være mislykket ytterlig forsterket. Kanskje lar du deg rive med når hekteren sender julehilsen til deg. Jeg vil si et stort og rungende HOLD UT! Ikke gi opp! Vit at det du føler er menneskelig. Jeg tror vi trigges til å kjenne på ensomhet når alle rundt oss febrilsk jakter på et familiært og lykkelig fellesskap. Vi blir litt lurt til å savne og til å kjenne sorg, og til å tro at vi er så fordømt alene i en kjærlighetsløs tilværelse.

Nyttårsaften blir for mange den største følelsesmessige bøygen. Jeg vet at jeg gruer meg! Men jeg har tenkt å holde ut og jeg har takket ja til nyttårsfeiring med et par kloke kollegaer. La oss sende hverandre en felles tanke når klokken slår tolv, med et helhjertet ønske om at 2011 skal bli starten på en fri og stabil tilværelse for alle oss som har slitt. La oss gjøre det!

Stor klem fra K.

3 kommentarer:

 1. Takk for et fint og motiverende innlegg K :) Jeg tror du treffer mange med det du skriver. Selv synes jeg disse dagene er vanskelige, det er så altfor god tid. Vil bare at det skal bli hverdag og jobb igjen.

  Når det er sagt har det gått litt bedre enn jeg trodde, vært litt mindre intenst. Jeg har klart å holde meg unna. Har vært farlig nær å begynne og finne ut ting via nett, men hvis jeg gjør det så rykker jeg tilbake i prosessen. Jeg har også vært "livredd" for at hekteren skulle ta kontakt men det har heldigvis ikke skjedd.

  Håper jeg klarer disse få dagene som gjenstår, for jeg tror at ting blir litt lettere med vanlige rutiner igjen.

  Jeg tror du har rett når du skriver "vi blir litt lurt til å savne og til å kjenne sorg, og til å tro at vi er så fordømt alene i en kjærlighetsløs tilværelse". For det første er det mange av oss, og er det bare velstand, varme og kjærlighet bak alle de fine fasadene i disse juledagene?

  Jeg har prøvd å snakke litt om dette med hekting til andre, t.o.m. vist frem boka, prøvd å forklare litt, men det er desverre ingen som skjønner dette når de ikke har vært der selv. Derfor er det så utrolig bra å ha denne bloggen!

  Ja, jeg vil sende en tanke på nyttårsaften, til deg K, og alle andre som sliter med dette :)

  Vi er nok mange som har det samme nyttårsønsket:
  2011 skal bli et godt år, det skal komme gode endringer, for meg!

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg er så enig så enig med dere to over her. Julen er vondt, og jeg får mange tilbakefall/abstinenser på hektet nå om dagen. Jeg gruer meg også til nyttårsaften. Og til januar hvor det økonomiske oppgjøret skal gjennomføres og jeg er nødt til å møte hekteren og ha mye kontakt i forbindelse med dette. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal takle det...

  Jeg er så lettet over å ha funnet denne boka og denne bloggen. En stor støtte til meg som er midt i en avhektingsprosess etter et over 10 år langt hekt!!!!

  Hilsen AM

  SvarSlett
 3. Flott innlegg!
  Dette er min første hektefrie jul på flere år...
  Er stolt over å kunne si til meg selv:
  "Ekslover, jeg har ikke tenkt på deg og jeg bryr meg ikke om hvordan du har det"...
  PS. Tenkte ikke på han før nå, da jeg leste dette innlegget ;)

  SvarSlett