Om oss

Vi som driver denne bloggen er Sissel Gran, terapeut og spesialist i klinisk psykologi, foredragsholder og skribent, og Nora Skaug, frilans tekstforfatter, manusdoktor og oversetter. Når du ser dette bildet av oss i kommentarene til innleggene, betyr det at det er GRANSKAUG som har svart - altså en av oss.

onsdag 30. mars 2011

HEKTA PÅ "STORBYNATT" NRK1 16.11.2010
3 kommentarer:

 1. Det var en stor lettelse for meg å finne denne bloggen, for da følte jeg meg plutselig ikke så alene. De to siste årene har vært en evig lang tur på tusenfryd. Jeg har vært i toppen av loopen og nede på bakken og kjørt radiobil. De to siste årene har mitt inntrykk av å elske forandret seg fra å være sett på som toppen av lykke til bli sett på som å påføre seg smerte og gjøre seg sårbar.
  Han jeg har vært hekta på i to år er ikke typen man legger merke til i baren, men han stilte med et trygt fang og en evne til å lytte og forstå som jeg ikke har møtt hos noen før. Det tok ikke lang tid før jeg var villig til å gjøre alt for han. Jeg gjorde alt for å få hans oppmerksomhet og kunne ligge i flere døgn og tenke ut hva jeg skulle ha på meg eller hva jeg skulle lage til middag til han. Jeg fant på alt fra å sende brev i posten der jeg inviterte han på romantiske ting, vi trente sammen, delte seng,spiste middag og dro kino. I praksis alt kjærester gjør ....men han ville ikke forplikte seg til meg. Etter over 2 år var det nok for meg før jul, jeg var mer ulykkelig enn lykkelig og livet mitt basserte seg mest på når jeg kunne se han neste gang.
  Jeg sa jeg ikke kunne snakke mer med han, grein meg i søvn og kjøpte meg boka Hekta med håp om å komme meg videre. Og det gjorde jeg. Jeg vokste og fant støtte i å holde meg unna når jeg leste i boken hvordan det kan gå. Istedenfor å ha lyst å sende melding til han om kvelden gledet jeg meg til å lese boka. Også traff jeg en annen som var av den helt motsatte typen. En som ringer meg hver kveld og som bryr seg. Jeg har prøvd å gi han en sjans men har foreløpig ikke lykkes med å oppnå den samme lykkerusen av å være sammen med han. DERFOR dum som jeg var tok jeg kontakt med Hektet mitt(fordi jeg følte meg klar for det) som jeg har holdt meg unna siden desember forrige uke. Vi har møttes to ganger og har snakket en del sammen. Jeg sov hos han i natt. Å ligge nær han er den beste følelsen i hele verden, men da jeg gikk derifra følte jeg meg ulykkelig, dum og usikker. Jeg vet at jeg aldri kommer til å bli hans, og det sårer noe jævli. Jeg trenger seriøs hjelp og råd. Vennene mine kan jeg ikke spørre for de blir bare oppgitt over meg...
  <3 Hilsen Askepott som leter etter prinsen sin..

  SvarSlett
 2. Hei holder på å lære dette her, jeg har levet i et ustabilt forhold i ti år. han fikk meg til å gjøre som han sa, hvis ikke flyttet han. Også var han urolig rasende paranoid og sjalu også tok han alle pengene vår og reiste og kom tilbake. Jeg hadde en bra sjefsjobb, kreativ arbeidssom og solid. Han har vært borte i halvannet år med en ny familie - blanke ark. jeg savner han og håper han fortsatt kommer tilbake. Har skrevet mye i disse årene og vil gjerne legge ut noe av det her håper jeg for det til. jeg forstår ikke alle mekanismene, men jeg er en sterk person som ble knekt helt ned og følelsene mine for den mannen gjør at jeg fortsatt ydmykier meg selv og klenger på ham

  SvarSlett
 3. God morgen til sterk person over !

  Som du skriver så ligger det en sterk person i deg! Bli forbanna og bli sterk igjen.

  Følelsen av å investere, satse og tro er tøft når man går følelsesmessig konkurs av at andre bruker din tillitt og håp om gjensidig kjærlighet. og som Sissel og Nora skriver at det er nok utilsiktet!
  Hva er det som får oss mennesker til å bli en styrt robott ? er vi så sultne på kjærlighet at vi selger oss selv til spottpris ?
  Mange her inne skriver om redslen for å bli alene ! Og jeg har selv akkurat samme redslen, men den jobber jeg hardt med. Fordi jeg kan heller ikke innvolvere meg i et annet menneske fordi den redslen er høyest. for så å håpe på gjensidig kjærlighet Den andre uansett person, merker vel også på magefølelsen at ting ikke stemmer og så blir det en kasteball frem og tilbake hvor begge ønsker seg og håper på kjærlighet. Istedet så blir det en slags testing på hverandre hvor kanskje det værste kommer ut ? man er kanskje ikke ærlig med hverandre eller seg selv for den saks skyld, og har ikke åpne dialog på hva man ønsker fordi man er livredd for å miste det man har begynt på. Man overtilpasser seg og ønsker forandringer hos den andre for å oppnå sitt behov for nærhet ? Jeg gjør meg masse tanker på hvorfor sterke oppegående mennesker og til og med terapeuter blir HEKTA ?
  Jeg har blitt eldre og savnet etter å være to på godt og vondt har jo bare blitt et større savn !
  Tanken på at barna er så store snart er ganske, tankevekkende i forhold til at NÅ blir jeg alene
  Jeg har nå vært i et HEKT som jeg jobber meg ut av og har kommet ganske langt føler jeg selv om tanken av og til streifer på den andre Fordi selv om jeg har blokert ham ute fra mitt nettverkssystem så har han funnet andre veier som å sende blomster til min mor som har bursta og så videre , mine bekjente som han holder kontakten med ! Men en dårlig relasjon til andre mennesker som ikke vil meg vel er og blir MITT ansvar! og den tanken holder jeg hardt på, Jeg har valg og skrekken for å være alene har jeg ordnet med at jeg melder meg på turer hvor mange mennesker møtes og har det hyggelig !
  Har bestemt meg for å si ja når venninner inviterer istedet for å vente på noen som ikke er bra for meg
  Jeg har hatt gleden av å lese om andre her inne på HEKTA bloggen og ser at vi er mange Og dere har virkelig vært til hjelp når tanker og tvilen har vendt tilbake Og til deg som mener at han fikk deg til å gjøre som han sa. Var det kanskje sånn? at det var du som tillot det ? Du må verd sette deg selv så mye at trusler ikke skal vippe deg av pinnen ! Du er et verdifullt menneske som fortjener respekt!! Du må spørre deg selv om det er en paranoid og sjalu mann som kan bli drømmemannen din i lengden? Du skriver at du forstår ikke alle mekanismene,( hos deg selv ? eller ham ? ) Abstinensene er værst i begynnelsen ! Hva er det du savner hos ham ?? hans påvirkning på deg er jo at han trykker deg ned ! vil du det ? Ønsk ham lykke til i ditt indre med ny familie og kast fortøyningene for din egen skyld ! Og som Nora skrev at det å kanskje være vitne til at han lykkes med ny familie er en hårete kamel å svelge ! MEN gjør det, reis hodet, vær stolt over at du er kvitt ham, han fortjener ikke deg !Jeg har selv opplevd å svelge kamelen "han er vellykket med en annen", men vet du at nissen følger med på lasset for dem som gjør som strutsen, min X er den samme og jeg har fått vite av andre at samme problemet er der hos ny familie, fordi det handler ikke om deg ! Men han som har en personlighet som ikke griper tak i seg selv, men bytter partner som varer en stund og bytter når noen setter grenser for ham !! Alle må ta tak i seg selv og noen gjør det aldri og skyller bare på andre ! Tenk å være så perfekt :-) at det bare er andres feil :-)) Kom deg videre... En annen flott kar venter et eller annet sted der ute som vil ha DEG akkurat som du er! men du må åpne blikket ditt og få båten din av skjæret og sette kursen mot din horisont:-)
  LB

  SvarSlett